Afstemming eerst
Welk probleem proberen we op te lossen?
Een gezamenlijk proces geeft een sterkere eindresultaat.
Wij vertalen complexe ideeën naar heldere plannen en technisch haalbare concepten.
Of het nu gaat om projectmanagers die hun digitale productidee willen vormgeven of softwareontwikkelaars die behoefte hebben aan betrouwbare designs. Wij leggen een sterke basis zodat projecten soepel en zonder gedoe van start kunnen gaan.
Door gebruikers- en bedrijfsbehoeften vooraf in kaart te brengen, voorkomen we onnodige wijzigingen later in het proces. Met visuele concepten en slimme, praktische ontwerpen helpen we teams om ideeën helder te communiceren, stakeholders te overtuigen en hoogwaardige digitale oplossingen te leveren.

Drie stappen, één traject.
Hoe groot of klein je project ook is, het doorloopt altijd drie fasen.
Ontdekken: Het probleem begrijpen.
We onderzoek de gebruikersbehoeften, stemmen af met stakeholders en stellen de juiste vragen voordat we naar oplossingen zoeken.
Ik wil mijn gebruikers leren kennen, omdat ze mijn product gaan gebruiken.
Personas / Mindsets [workshop / informatie]
Een visuele en herkenbare weergave van doelgroepen, gebaseerd op onderzoek en data. Dit geeft inzicht in gebruikersbehoeften, gedrag en drijfveren.
Hoe en in welke situaties wordt mijn digitale product gebruikt?
User Journey Mapping [workshop]
Een stap-voor-stap visualisatie van hoe een gebruiker met het product omgaat. Met focus op knelpunten, emoties en kansen voor verbetering.
Hoe gaat mijn organisatie zich verbinden met het product en eindgebruikers ondersteunen? Zijn mijn medewerkers ook gebruikers?
Service Blueprint [workshop]
Een gedetailleerde weergave van de interactie van een gebruiker met een digitaal product, inclusief de onderliggende operationele processen.
Wat motiveert iemand om mijn product te gebruiken?
Job Stories / User Stories
Korte, gestructureerde omschrijvingen van gebruikersbehoeften en -taken, die helpen om functionaliteiten te definiëren en te prioriteren.
Wat gaan we opleveren?
MoSCoW lijst
Een overzicht van features en vereisten, geprioriteerd in Must-haves, Should-haves, Could-haves en Won’t-haves.
Wat bouwen we precies?
Functionaliteiten
Een lijst van functies, afgestemd op gebruikersbehoeften en technische haalbaarheid.
Wanneer is het klaar? En wat doen we eerst?
Roadmap
Een strategisch plan voor productontwikkeling, met een overzicht van welke features nu, daarna en later worden ontwikkeld.
Ontwerpen: Ideeën verkennen en prototyping.
We vertalen inzichten uit de ontdekfase naar bruikbare, waardevolle concepten. Om vervolgens te testen met echte gebruikers.
Welke onderdelen zitten er in mij product? Hoe is het georganiseerd?
Navigatiestructuur
Een hiërarchische structuur van de navigatie binnen een digitale omgeving, voor een logische en intuïtieve gebruikerservaring.
Hoe gaat mijn product eruit zien?
Moodboard / Stylescapes
Een visuele presentatie van kleuren, typografie en designelementen die de gewenste uitstraling van het digitale product bepalen.
Kan ik een beter beeld krijgen van hoe het er met echte functies uitziet?
Concept Design
Een eerste visueel ontwerp dat het idee en de kernfunctionaliteiten van het digitale product laat zien.
Hoe navigeer ik erdoorheen?
Wireframes
Een eenvoudige, schematische weergave van een digitale interface, gericht op structuur en functionaliteit zonder visuele afleiding.
Kan ik zien hoe het werkt?
Prototype
Een interactief model waarmee gebruikersstromen en functionaliteiten getest en gevalideerd kunnen worden.
Gaan gebruikers dit begrijpen?
Gebruikerstests
Een proces waarbij echte gebruikers het digitale product testen om bruikbaarheid, functionaliteit en verbeterpunten in kaart te brengen. De verkregen inzichten helpen de gebruikerservaring te optimaliseren.
Opleveren: Overdracht aan het ontwikkelteam.
We blijven betrokken om zeker te weten dat alles werkt zoals gepland. Dus we volgen de implementatie, testen mee en helpen bij het oplossen van bugs.
Technische aantekeningen voor ontwikkelaars.
Documentatie met technische specificaties, architectuurkeuzes en implementatiedetails ter ondersteuning van de ontwikkeling en het onderhoud van het product.
Follow-up
Een gestructureerde evaluatie en opvolging van feedback, testresultaten en actiepunten om productontwikkeling te verbeteren.
Toegankelijkheid
Controle en richtlijnen om te waarborgen dat het product toegankelijk is voor alle gebruikers, inclusief mensen met (tijdelijke) beperkingen.
Beta tests
Een testfase waarin het bijna afgeronde product door eindgebruikers wordt getest om bugs op te sporen en de gebruikerservaring te optimaliseren.
